Wees alert I

Laat u niet op het verkeerde been zetten….

Als werkgever kunt u gebruik maken van een loonkostenvoordeel wanneer u een ‘oudere’ werknemer vanuit een uitkeringssituatie in dienst neemt.

Deze werknemer moet 56 jaar of ouder zijn en voorafgaand aan het dienstverband een (werkloosheids)uitkering hebben ontvangen. Deze regeling is bedoeld om werkgevers te stimuleren oudere werklozen in dienst te nemen.

Het voordeel kan ook worden benut, zonder dat de werkgever zich dit bewust is.

Ik zal een praktijkvoorbeeld geven.

De heer Jansen (fictief) is 57  jaar. Zijn week-contract bij een uitzendbureau wordt beëindigd en hij besluit om 3 weken vakantie te nemen voor hij zich bij zijn nieuwe werkgever, tevens uitzendbureau meld.

Voor hij naar zijn vakantiebestemming vertrekt heeft hij zich bij het UWV als werkzoekende ingeschreven want hij heeft recht op een WW uitkering.

Zijn nieuwe werkgever is zich logischerwijs niet bewust van deze situatie omdat ze ervan uit gaan dat de heer Jansen vakantie heeft genoten.

bij inventarisatie van nieuwe werknemers  valt de heer Jansen op en bij navraag blijkt dat hij zich bij het UWV had ingeschreven en recht had op een WW uitkering.

3 dagen voor de uiterste aanvraagtermijn van een doelgroepverklaring lukt het om deze bij het UWV aan te leveren. Na enkele weken ontvangen we de vereiste doelgroepverklaring.

Hiermee bespaart de werkgever EUR 3,05 per uur aan premieafdracht, tot EUR 6.000 op jaarbasis voor de heer Jansen.

Kritische inventarisatie naar een mogelijk (uitkerings-)verleden van uw nieuwe werknemer loont, ondanks dat u ervan uitgaat dat er niets bijzonders is.

Neem er even, samen met uw werknemer, de tijd voor. Het kan u veel opleveren